Waar haal je een goede hoed? 

Een goede hoed haalde je vroeger in een speciaalzaak. Hoedenwinkels zaten in de grote winkelstraat bij jou in de buurt. In de laatste eeuw zijn we steeds minder hoeden gaan dragen. Maar je hebt vast wel eens oude foto’s gezien van vroeger waar alle mannen een hoed op hadden. De hoge hoed van vroeger was een statussymbool. Er zaten heel wat regels verbonden aan de hoed, bijvoorbeeld wanneer hij af moest en hoe je hem met je begroeting gebruikte.  

Waar let je op? 

Tegenwoordig dragen we hoeden vooral voor bescherming tegen de zon. Afhankelijk van het materiaal helpt een hoed je hoofd koel te houden in de zomer en houdt het je hoofd lekker warm in de winter. Zorg bij het uitzoeken van een hoed ook dat je de juiste maat weet te vinden! Je kunt het beste van te voren je hoofd opmeten met een meetlint. Zo weet je precies waar je naar moet zoeken. 

Er zijn nog steeds fysieke hoedenwinkels te vinden, maar de meest mensen zullen eerst een kijkje nemen op het internet. In een fysieke winkel helpt de medewerker natuurlijk om de beste hoed voor jou te vinden. Op het internet zal je toch op de website en je eigen meetkunsten moeten vertrouwen om de juiste hoed te kiezen. Een hoed kopen heren is goed te doen op websites waar veel keuze is uit maten en materialen.  

Wat past bij jou?  

De meeste hoeden zullen een omtrek hebben tussen de 54 tot 63 centimeter. Zo lang je dus jouw eigen hoofd opmeet en het daartussen valt, zal je een hoed kunnen vinden! Neem ook eens een grondige blik in je kledingkast. Als je weet wat jouw dagelijkse stijl is, kun je daar beter een hoed bij zoeken. Als je namelijk in een goede kwaliteit hoed investeert wil je die wel zo vaak mogelijk kunnen dragen! Een hoed kopen heren vergt wat tijd en moeite, maar als je er een hebt gevonden ga je elke dag in stijl de deur uit!