Tips voor het kiezen van de perfecte houten vloeren

Houten Vloeren

De vloer is bepalend voor de sfeer in je huis. De inrichting wordt er grotendeels door bepaald en gecomplimenteerd. Het is dus een keuze die je serieus moet nemen. Er zijn namelijk honderden soorten vloeren om uit te kiezen. Met name houten vloeren zijn ongekend populair. Maar ook daar zijn heel veel soorten van. Welke houten vloer moet je nu kiezen? Deze tips helpen je verder.

Houten Vloeren

Begin bij het praktische

Er zijn zoveel woonmagazines en websites over wonen die je heel goed kunnen meeslepen in prachtige trends. Maar uiteindelijk gaat het om hoe praktisch een bepaald element in jouw huis gaat zijn. Het inrichten van een ruimte begint namelijk bij de vloer. En een vloer wordt soms heel intensief gebruikt. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan krijgt je vloer doorgaans meer te verduren dan wanneer je alleen woont. Houd daar rekening mee en kies voor een stevige vloer die je gemakkelijk kunt reinigen. Dat is namelijk niet bij elke houten vloer even makkelijk.

Neem planken mee

Een mooie vloer in een winkel zien liggen? Vraag om een stukje plank dat je mee naar huis mag nemen. Een vloer kan er prachtig uitzien in een winkel, showroom of op een foto. Dat betekent niet dat het ook past bij jouw huis. Hoeveel zonlicht er binnenkomt bepaalt bijvoorbeeld onder andere hoe de plank er uit gaat zien. In de winkel lijkt het misschien een donkere tint terwijl het bij jou thuis veel te licht is. 

Bepaal hoe je de vloer wil leggen

Houten planken leg je in de breedte of in de lengte. Maar wist je dat er nog meer opties zijn? Als je een beetje wil spelen met de vorm van de vloer dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een visgraat patroon. Dat zijn korte planken die haaks op elkaar liggen. Zo kun je een simpele vloer toch verrassend maken.