Secretaresse worden

Een secretaresse heeft een belangrijke functie in een bedrijf, maar ook een heel leuke functie. Als secretaresse heb je namelijk allerlei verschillende taken en verantwoordelijkheden. Van planning tot communicatie en beheer tot administratie ben jij de basis waar andere werknemers op moeten vertrouwen. Je kunt een functie als secretaresse zowel fulltime als parttime bekleden. Vrijwel ieder bedrijf heeft wel baat bij een secretaresse. Je hebt dus een veelzijdige functie met veel opties. Om je op die functie voor te bereiden, volg je de opleiding tot secretaresse.

 Opleiding secretaresse

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een opleiding tot secretaresse bij Fabius opleidingen. Deze opleiding sluit je af met een examen. Het diploma dat je behaalt als je het examen met een voldoende afrondt is vergelijkbaar met een mbo 3 niveau diploma. Maar de opleiding secretaresse van Fabius levert je niet één, maar twee diploma’s op. Dit is omdat je de eerste 30 weken van de opleiding de opleiding administratief medewerker volgt. Hiervoor maak je ook een examen en kun je ook een diploma ontvangen. Daarna heb je nog 15 weken voor de rest van de opleiding.

Naast de opleiding

In totaal duurt de opleiding dus 45 weken. Dat klinkt misschien lang, maar je hoeft niet vijf dagen per week naar lessen. Je hebt eens per week een les van drie uur. Die duurt van 9 tot 12 of van 19 tot 22 uur. Je kunt zelf bepalen of je lessen in de ochtenden of avonden wil volgen. Daarnaast maak je huiswerk. Je houdt daarbij voldoende tijd over voor een bijbaan, een kind of gewoon wat vrije tijd.