Hoe kies je een executeur?

notaris tot executeur benoemen

Een executeur kiezen in je testament is niet iets wat je zomaar doet. Je zult hier goed over na moeten denken. Zo kun je een notaris tot executeur benoemen, maar ook een dierbare. Hoe kies je nu een executeur? In dit artikel geven wij je een aantal tips.

Kies voor iemand met financieel inzicht

notaris tot executeur benoemen

Aangezien de executeur zich bezig moet gaan houden met financiƫle zaken, is het belangrijk dat je kiest voor iemand met financieel inzicht. Dit kan een dierbare zijn of je kunt een notaris tot executeur benoemen.

Bespreek het met deze persoon

Als je een dierbare als executeur wilt aanstellen, is het van belang om dit met deze persoon te bespreken. Je vraagt namelijk van diegene. Gemiddeld gezien zijn executeur tussen de vijftig en honderd uur kwijt aan het vereffenen van het nalatenschap. Ook komt er veel verantwoordelijkheid bij kijken.

Kies iemand die kan omgaan met emoties

Bij het vereffenen van het nalatenschap komen vaak veel emoties kijken. Daarom is het belangrijk dat de executeur hier goed mee om kan gaan. Het is vaak fijn voor de erfgenamen als een dierbare als executeur is aangesteld, maar soms kan het toch beter zijn om een notaris tot executeur te benoemen.