Extractieproces van olijven

Olijfboom is een boom die veel wordt gekweekt in Europa. Het klimaat en de bodemgesteldheid zijn daar zeer ondersteunend, zodat olijfbomen daar kunnen gedijen. Olijfbomen kunnen in verschillende omstandigheden leven, maar sommige soorten olijfbomen zijn beter geschikt voor koude klimaten. Sommige soorten olijfbomen kunnen echter niet groeien in tropische klimaten. We kunnen onze eigen olijfbomen kweken om als sierplant te gebruiken of om hun fruit te nemen. Om olijven in extract of olie te veranderen, kan dit worden gedaan door middel van het maalproces. Over het algemeen kunnen we van deze olijfolie genieten na één maalproces. Deze olijfsoort is zeer goed voor consumptie, omdat hij nog de inhoud of eigenschappen van olijven heeft. Bij het verwerken van olijven tot natuurlijke olijfolie worden geen verhitting of vermenging met andere chemicaliën gebruikt.

Ziekten veroorzaakt door verzadigde vetten

Tegenwoordig zijn mensen begonnen over te schakelen van palmolie naar olijfolie. Olijfolie heeft vrijwel zeker geen cholesterol, dus het is zeer veilig voor de gezondheid. Zoals we weten, is die verzadigde olie in frituurolie erg gevaarlijk voor de gezondheid omdat het vetophoping in de bloedbaan veroorzaakt. Bloedcirculatie die niet soepel is, kan leiden tot verstopping van bloedvaten. Deze blokkade kan leiden tot een beroerte of hartfalen. Verzadigde vetten kunnen ook een verhoging van het cholesterolgehalte veroorzaken. Hart- en vaatziekten zoals hartaandoeningen zijn doodsoorzaak nummer één in de wereld. Om de vetinname te verminderen, kunnen we naast het verminderen van vetrijke voedingsmiddelen ook keukenolie vervangen door olijfolie.

Olijfboom teelt

De olijfboom is een gezegende plant in de islam. Ook de vraag naar deze plant als sierplant is vrij groot. Olijfbomen die als sierplant worden gebruikt, zijn meestal jonge olijfbomen. Maar er zijn er ook die in de vorm van zaden worden verkocht. Olijfbomen houden van warm weer, zodat we de plant media kunnen aanpassen aan de oorspronkelijke vegetatie in het Midden-Oosten. We moeten echter aandacht besteden aan de aard van de olijfboom zelf. De olijfboom moet op de juiste plaats worden gezet. Ook moeten we op de wortels letten, want een olijfboom waarvan de wortels nog kort zijn kunnen gemakkelijk dood gaan.