Dit doet een brandwacht

Een brandwacht: misschien heb je er al eens van gehoord. Alle grote bedrijven en evenementen maken tegenwoordig wel gebruik van een brandwacht. Maar wat doet een brandwacht nou eigenlijk? In dit artikel vertel ik je daar meer over.

Wat is een brandwacht?

Een brandwacht is iemand die kort gezegd de veiligheid van andere waarborgt. Een brandwacht is een brandweerman of vrouw die zoals eerder genoemd de brandveiligheid van evenementen, bedrijfspanden en ga zo maar door waarborgt.

Een brandwacht is er niet voor het blussen of oplossen van enorme branden. Een brandwacht is er echt voor om er snel bij te zijn als er een brandje ontstaat. De kracht van brandwacht zit voornamelijk in de preventie, een brandwacht kan kleine branden namelijk zelf snel blussen. Ook kunnen ze EHBO uitvoeren wanneer er bijvoorbeeld iemand onwel is geworden of het gebouw ontruimen wanneer er calamiteiten zijn.

Wat doet een brandwacht?

Een brandwacht heeft een leuk takenpakket. Het gros van de tijd is een brandwacht bezig met, je raadt het nooit, het voorkomen van branden. Dit doet een brandwacht door brandpreventie controles uit te voeren. Brandveiligheid is de grootste verantwoordelijkheid van een brandwacht.

Veel brandwachten zijn werkzaam voor bedrijf. Deze bedrijven zetten brandwachten in voor het beveiligen van bedrijven en evenementen. Maar als brandwacht wordt je ook in gezet bij storingen van bijvoorbeeld een sprinklerinstallatie.

Veel brandwachten zijn naast hun werk als brandwacht ook vrijwilliger bij de brandweer. Brandwachten kan je dus bestempelen als echte brandweermannen of vrouwen.

Meer informatie over wat brandwachten doen? Neem dan even een kijkje op: https://www.degrootbrandwachten.nl/.